Visserijdag Spakenburg

2 september

De visserijdag brengt u terug in de tijd dat Spakenburg een vissershaven was.

Vereniging de Bruine Vloot Spakenburg, organisator van dit festijn, laat de bevolking en de bezoekers de sfeer proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Het evenement speelt zich voornamelijk af in en rond de haven, bij de Visafslag die prijkt aan de kop van de museumhaven en op de prachtig gerestaureerde scheepstimmerwerf Nieuwboer met de Rode Loods.

De Visserijdag is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een spektakel van jewelste, een ware culturele explosie.
Dan te bedenken dat dit voksfeest volledig wordt gedragen door de schippers, de families en onze vrijwilligers. Hun tomeloze inzet, werklust en plezier is in ieder detail van de Visserijdag terug te zien. Letterlijk en figuurlijk alles wordt uit de kast gehaald. Niets is te veel en overal wordt een oplossing voor gevonden. Hun energie werkt zo aanstekelijk dat inmiddels honderden bewoners, jong en oud, ook in de fleurige klederdracht verschijnen.

Visserijdag website

Wilt u alles weten over de Visserijdag kijk dan op de website www.visserijdag.net

Visserijdag facebook

Voor het laatste nieuws bezoek en like onze facebookpagina
facebook.com/visserijdag

Onze Haven
De oude natuurlijke vissershaven van Spakenburg is een lust voor het oog. Ooit de thuishaven van bijna 200 vissersschepen. Alsof het zo hoort liggen nog steeds bijna 30 botters in hun natuurlijke omgeving afgemeerd. Spakenburg en botters horen bij elkaar.

Nieuws

Botters in oorlogstijd

Aardappelen varen met botters vanuit Museumhaven Spakenburg tijdens de Hongerwinter van 1944/45. 74 jaar geleden leed het Westen van Nederland onder de gevolgen van de Hongerwinter.

Lees verder »